Sayfalar

14 Mayıs 2011 Cumartesi

badem yağı saçlar için bitkisel kür tarifleri

badem yağı saçlar için bitkisel kür tarifleri: badem yağıyla saç bakımı yaparken susam yağı, fındık yağı, ceviz yağı ve çam terebendini badem yağı ile karıştırarak saçınıza sürüyorsunuz. Saçınıza bone takıp yarım saat bekliyorsunuz ve saçınızı yıkıyorsunuz . Tabi bu uygulamayı haftada bir tekrarlamanız lazımki iyi sonuç versin.

saç dökülmesini engellemek için badem yağı kullanılan bir karışım saç için alternatif bitkisel tedavi şekilleri çözümleri  arasında diğer bitkiler; Meneviş, Kına, Sarsımak, Sirke Fındık kabuğu, Badem yağı, Zeytinyağı

saçlar için bitkilerin kullanış ve hazırlanma usulleri: Kurutulmuş meneviş yaprakları dövülüp ezildikten sonra, kına ile birlikte yirmi dakika süreyle suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıdan bir miktar banyo su­yuna ilave edilerek, günaşırı saçlar hazırlanan bu karı­şımla yıkanır. sarmısak dövülüp ezildikten sonra sirkeli suda on da­kika süreyle hafif ateşte pişirilir.

Saçlar bu karışımla sık sık yıkanarak taranır. Kurutulmuş fındık kabuklarının yakılmasından elde edilen küller badem yağı ile karıştırılarak yoğrulur. Hazırlanan karışıma, şampuan kıvamına gelinceye kadar sirke ilave edilerek çırpılır. Saçların dökülmesini önlemek için baş kısım, hazırlanan bu karışımla sık sık yıkanır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder