Sayfalar

20 Mayıs 2011 Cuma

metabolizma hızlandırmak için neler yapılmalı

metabolizma nedir: Metabolizma bedenin yaşamsal işlevlerini yerine getirmek için bir gün boyunca gerekli olan enerjidir.

Metabolizma hızı nasıl ölçülür: Vücut dinlenme esnasında iken kalori harcama hızına bakılarak bu enerji miktarı ölçümü yapılabilir. Metabolizma kişiden kişiye farklılık gösterir. Yapılan her hareketle birlikte kalori kaybı olur.

Metabolizma hızı: metabolizma anatomimizi oluşturan bileşimlerden etkilenir. Anatomimizi oluşturan bileşim sözü ile vücuttaki kas ve yağ kütlelerinin orantısal durumudur.

Hızlı metabolizma nedir: Kaslar kalori harcama oranı olarak yağlardan daha fazla etkiye sahiptir. Vücuttaki kas oranları yağ oranlarından daha fazla olan bireyler diğer bir ifadeyle kaslı vücuda sahip olan bireylerin hızlı metabolizmaları vardır. Ne var ki aynı ebattaki iki kişiden boy ve kiloları eşit olmasına rağmen yağ oranı daha fazla olan kişinin metabolizma hızı daha yavaştır.

Metabolizma hızı kilo alma ve kilo verme durumlarında etkilidir. Metabolizması hızlı olan bireyler daha az kilo alırlar daha çabuk kilo verirler. Metabolizma hızı yavaş olanlarda ise kilo vermek oldukça zordur.

Metabolizma hızını artırmak için yapılması gerekenler: Metabolizma hızı kilo almak ve zayıflamak için oldukça önemlidir. Metabolizma hızı yavaş olanlar kilo almaya daha müsaittir ve zor kilo verirler. Metabolizma hızı artırılabilir mi? Metabolizma hızı vücuttaki kas dokusu ile yağ dokusu oranına bağlı olduğundan bahsettik.

Metabolizma hızını artırabilmek için kişinin vücudundaki kas oranını daha da yüksek bir seviyeye getirmesi gerekir. Dikkat edilecek diğer husus kas dokusunun kırklı yaşlardan sonra giderek azalmasıdır. Bu sebeple metabolizma hızının artması için bol bol spor yapmalı özellikle yüzmek ya da yürüyüş yapmak kas dokusunun artmasına sebebiyet verecektir.

Metabolizma hızlandırıcı bitkiler: metabolizma hızını artırmak için spor yapmanın yanı bazı besinleri daha fazla tüketmek metabolizma hızının artmasına yardımcı olacaktır. Bu besinler; kırmızı acı biber, yeşil çay, yumurta, sirke, badem, zeytinyağı, peynir, salata söylenebilir.

murat topoğlu metabolizma hızlandırıcı çay: metabolizma hızını artıran Dr. Murat Topoğlunun önerdiği çay tarifi aşağıda açıklanmıştır.

gereken malzemeler: 1 adet kabuk tarçın, 5 adet çekirdek kakule, 3 adet karanfil, 5 bardak su, 1 tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı karabiber.

hazırlanışı ve kullanımı: 5 bardak suyu kaynatın. tarçın, kakule ve karanfili içine atıp yaklaşık 5 dk. kaynatın. soğuduktan sonra bal ve karabiber ilave edin, gün içerisinde 4 ila 5 kez için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder