Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe

Afrika Menekşesi bitkisel faydaları tarifi

Afrika Menekşesi bitkisel faydaları tarifi: Afrika Menekşesi güzelliği ve göz alıcılığıyla insanlara en büyük faydası psikolojiktir. Bu bitkiyi beslemek ilgilenmek ve yetiştirmek ilgi ve derin alaka ister. Bitkinin çiçeklerini izlemek ise insan çok güzel duygular yaşatır.

Afrika Menekşesi Gesnergiller familyasına mensup bir bitkidir. Afrika Menekşesi türüne ilk defa Bumen Ukuru Dağlarında rastlanılmıştır. Bu dağlar Afrika kıtasında yer alan bir dağ oluşumudur. Güzelliği ile bitki türlerinin arasında kendine ayrı bir yer edinen Afrika Menekşesi özellikle botanikçiler tarafından dünyanın birçok alanlarına taşınarak kendine yetişme alanı bulabilmiştir. Şehir karmaşalığı, stresi ve keşmekeşliği arasında bu bitkiyi yetiştirmek insana ayrı bir keyif sunar.

Bununla birlikte Afrika Menekşesi ile ilgilenmek sorumluluk ister. Zira bu bitki oldukça nazlı bir bitkidir ve birçok ihtiyacın karşılanması gerekir. Bu ihtiyaçları arasında su, hava, nem ve toprak gelir. Bunları karşılarsanız o da sizleri gülerek karşılar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder