Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe

Hatmi çiçeğinin gastrit bitkisel tedavi tarifi

Hatmi çiçeğinin gastrit bitkisel tedavi tarifi:

Hatmi Çiçeği özellikleri: Hatmi Çiçeği Ülkemizin güney bölgelerinde yetişme alanı bulmuş görünüşüyle ve faydaları ile çok değerli bir bitkidir. Botanikte kullanılan adı ile Althea officinalis Pembe ve Beyaz tonlarında renkleriyle ayrı bir güzeldir. Hatmi Çiçeğinin boyu ortalama olarak 75-80 cm arasında değişkenlik gösterir. Hatmi Çiçeği Akdeniz şeridine yayılmış bir bitkidir.

Bu nedenle bu bitkinin sıcaklık istediğini belirtebiliriz. Sıcaklık seven Hatmi Çiçeği güzelliği ile insanlara da sıcaklık hissettirir. sulak bölgelerde yetişmeyi seven Hatmi Çiçeğinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlar arasında sayılabileceklerden başlıcaları Gül hatmidir.

Hatmi Çiçeğinin faydaları ve kullanım alanları: Hatmi Çiçeği birçok rahatsızlığa karşı faydalı olduğu bilinmektedir. Bu nedenle çok sıklıkla faydalanılan bir bitkidir. Ülkemiz hatmi çiçeğini oldukça yakından bilir. Zira şarkılara bile söz olan Hatmi Çiçeği özellikle kış aylarında bazı rahatsızlara karşı faydaları geldiğinde Soğuk aylarda Hatmi Çiçeği gribal enfeksiyonlara ayrıca gırtlakta oluşan tahrişleri ve öksürüğü azaltması gibi etkenlerinden dolayı insanlarımız tarafından sıkça bu mevsimde tüketilen bir bitkidir.

Yalnız Hatmi Çiçeğinin göğsü yumuşatması ve öksürüğe iyi gelmesinin yanında diğer özellikleri arasında Hatmi Bitkisinin tanelerinin un kıvamına getirilip bedeninize bu maddeyi sürerseniz haşerelerin size sokulmasına mani olursunuz. Hatmi Çiçeğinin kök kısmı Hatmi Çiçeği bitkisinin en önemli faydaları arasında sayılabilecek gastrit rahatsızlığına karşı faydasıdır. Bununla birlikte Hatmi Çiçeği boşaltım sistemi rahatsızlıklarına karşıda oldukça faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder