Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe

Ağaç Kavunu faydaları ile bitkisel çözümler

Ağaç Kavunu faydaları ile bitkisel çözümler:

Ağaç Kavunu Özellikleri: Botanikteki ismi Cutrus medica olan Ağaç Kavunu familyası bildik bir familya olan turunçgiller familyasına aittir. Turunçgiller familyasına ait olan bu bitki diğer Turunçgiller gibi fazla soğuğu sevmez. Fazla soğuğu sevmemesine rağmen mensup olduğu familya içindeki diğer türlere nazaran soğuğa karşı daha dayanıklıdır. Ülkemizde donma durumlarının az yaşandığı kıyı şeridi bölgelerinde rahatlıkla yetiştirilebilir.

Ağaç Kavunu yaprakları diğer bitkilerin aksine kendine has bir renge sahiptir. Bu minval üzere denilebilir ki Ağaç Kavunu bitkisinin renkleri mavi ya da pembe tonajlarında olan bir renge sahiptir. Ağaç Kavunu ağır bir gelişim sürecine sahiptir. Ülkemizde Mersin de özellikle Silifke'de Ağaç Kavunu üretimi yapılmaktadır. Meyveleri neredeyse 5 kilo ağırlığına ulaşacak durumdadır. Kabukları kendi ailesine mensup olan greyfurt gibi kalındır.

Ağaç Kavunu Faydaları: Ağaç Kavunu yapısında ihtiva ettiği maddeler nedeniyle P vitamini tesiri yapar. Diğer faydaları arasında ilk sırada doğal kullanım şekli ile diş etlerine karşı güçlendirici ve tedavi etkisidir. Diş etleri için kullanmak için yapmanız gereken işlem oldukça basit Ağaç Kavunu bitkisinin kabuklarını sakız çiğner gibi çiğnemelisiniz. Yalnız çiğneme işlemini yaparken dikkat etmeniz gereken nokta kesinlikle bu bitkinin kabuğunu yutmayınız. Ağaç Kavunu Safra problemlerine, bağırsak rahatsızlıklarına başta kabızlık olmak üzere, birçok rahatsızlığa karşı fayda sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder