Sayfalar

14 Mayıs 2011 Cumartesi

arpanın faydaları

arpa bitkisinin özellikleri: arpanın familyası buğdaygillerden taneleri ekmek ve bira yapmakta kullanılan bir bitkidir. Arpa genellikle hayvan yemi olarak da verilir ve nişastası boldur. Ayrıca arpa kavrulup kahveye de karıştırılır.

Arpanın genel faydaları nelerdir: Arpa İdrar söktürücü özelliği ile idrar yollarını ve idrar yollarındaki iltihapları temizler. Arpanın dil iltihaplarına karşı da yararlıdır. Arpa böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olup sirke ile kaynatılarak uyuz, egzama benzeri deri hastalıklarına sürülürse faydalı olur. Arpanın diğer özellikleri arasında prostat büyümesini önlemesi ve baş ve boğaz ağrılarını dindirmesi gelir.

Arpanın kullanım şeklileri: Arpanın taneleri ekmek yapımında kullanılır. Arpa bir de hayvan yemi olarak da kullanılır. Arpayı kavurup kahveye koyabilirsiniz. Arpanın bir diğer kullanımı arasında saplarının ezilip un haline getirildikten sonra katırtırnağı otu, mine çiçeği ve papatya ile birlikte kaynatılması ile elde edilen arpa çayı yatıştırıcıdır. Arpa birçok şeklide insan fayda veriri bunlardan biride uykusuzluğa iyi gelir. ve spazmlara karşı da koruyucudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder