Sayfalar

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Sindirim rahatsızlıkları için hatmi çiçeği formülü

Sindirim rahatsızlıkları için hatmi çiçeği formülü: Hatmi Çiçeği memleketimizde özellikle akdeniz bölgelesinde yetişme alanı bulmuştur. Hatmi çiçeği dış görünüşüyle ve bitkisel faydaları açısından çok değerli bir bitkidir. Botanikte kullanılan adı ile Althea officinalis Pembe ve Beyaz tonlarında renkleriyle ayrı bir güzeldir.

Hatmi Çiçeğinin uzunluğu 75-80 cm arasında değişkenlik gösterir. Hatmi Çiçeği Akdeniz şeridine yayılmış bir bitkidir. Bu sebeple Hatmi Çiçeği bitkisinin sıcaklık isteyen bir bitkidir. Sıcaklık seven Hatmi Çiçeği güzelliği ile insanlara da sıcaklık hissettirir. sulak bölgelerde yetişmeyi seven Hatmi Çiçeğinin birçok çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan ilki ise Gül hatmidir.

Hatmi Çiçeğinin faydaları: Hatmi Çiçeği birçok hastalığa faydalı olduğu bilinmektedir. Hatmi çiçeği bu sebepleülkemizde çok tüketilen bir bitkidir. hatmi çiçeğini akdeniz bölgesinden tüm yurdumuzun dört bir tarafına yayılmış bir bitkidir.. Barış Mançonun şarkılarına bile söz olan Hatmi Çiçeği özellikle soğuk geçen aylarda bu dönemde görülen hastalıklara karşı faydaları olduğundan kış mevsiminde Hatmi Çiçeği soğuk algınlığına ve boğazda meydana gelen tahrişleri ve öksürüğü azaltması gibi sonuçlarından tercih edilen bir bitkidir.

Hatmi Çiçeğinin göğsü yumuşatır Hatmi Çiçeğinin diğer kullanım şekli hatmi çiçeği tanelerinin toz haline getirilip vücudunuza sürülmesi durumunda haşerelerin sizi ısırma ihtimalini ortadan kaldırırsınız. Hatmi Çiçeğinin kök kısmı Hatmi Çiçeği bitkisinin en önemli faydaları arasında sayılabilecek gastrit rahatsızlığına karşı faydasıdır. Bununla birlikte Hatmi Çiçeği boşaltım sistemi rahatsızlıklarına karşıda oldukça faydalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder