Sayfalar

15 Mayıs 2011 Pazar

suna dumankaya cilt için kil maskesi tarifi

suna dumankaya cilt için kil maskesi tarifi: Suna dumankaya kilin cilt üzerindeki inanılmaz etkisini çok iyi biliyor ve sizlere kil için hazırlamış olduğu tarifi sunuyor. Beyaz kil temizleyici niteliği olan, iyileştirici etkisiyle bilinen bir maddedir. Kil tek başına barındırdığı özelliklerle kullanıldığı alanlar sınırsız.

Tendeki ışıltıya, gözeneklerin açılmasına, biriken yağ kalıntılarının temizlenmesine yardımları büyük. Yeşil kil yağlı ciltlere iyi geliyor. Sarı kil yüzün katmanlı bölgeleri için çözüm. Pembe kil hassas ciltler için birebir, kırmızı kil kan dolaşımına katkılı, mavi kil dokuların oksijen kazanmasını sağlıyor ve beyaz kil ciltteki pürüzleri temizlemenin yanı sıra yağ moleküllerini azaltarak cilde ışıltı katıyor.


Suna Dumankaya beyaz kil maskesi tarifi: 1 çay kaşığı limon suyu, aynı miktarda beyaz kil, ve yine aynı miktarda aspirin tozu karıştırılır. Yüzünüzdeki sivilceli bölgeye sürülür ve 20 dakika bekletilir. 20 dakikadan sonra ılık suyla yıkanır. Suna Dumankaya’nın formülünü verdiği beyaz kil maskesi sivilce tedavisinde çok etkilidir. Sivilcelerden kurtulmak için kil maskesini uygulamanızı öneren Suna Dumankaya kuruyemişten, asitli içeceklerden ve yağlı yiyeceklerden uzak durmanızı öneriyor.

Beyaz kil ile yapılan bir diğer Suna Dumankaya maskesi de kuruyan ve yaşlı görünen ciltler için. 1 tatlı kaşığı portakal suyu, aynı ölçülerde beyaz kil, vazelin, lanolin ve elma suyu karıştırılır. Maske şeklinde yüzünüze uygulayın ve 10 dakika beklettikten sonra ılık suyla yıkayın.

Suna Dumankaya beyaz kil içeren peeling tarifi: 1 tatlı kaşığı mısır unu ve 1 çay kaşığı öğütülmüş pirinci toz haline getirin. 1 tatlı kaşığı beyaz kili karışıma ekleyin. İçine 1 tatlı kaşığı nemlendirici krem ekleyip birazda su katın. Boza kıvamında olması gerekiyor. Karışımı yüzünüze sürün ve kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra yüzünüze masaj yaparak çıkartın ve ılık suyla yıkayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder