Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe

Açelyanın sağlığa faydalarını biliyormusunuz

Açelyanın sağlığa faydalarını biliyormusunuz:

Açelya nedir ve Açelya özellikleri nelerdir: Açelya bitkisinin faydalarından bahsetmeden önce bitkinin genel özelliklerinde bahsederek Açelyanın yetişme şekilleri ve birazda botanik bilgilerinden bahsedeceğiz. Açelya bazı yörelerdeki ismi ile Açalya ülkemizde sıklıkla kültürel olarak yetiştirilerek hem kereste imalatında hem de şehir bölge ve planlama durumlarında kullanılan ve tercih edilen bir bitkidir. Açelya ağacı çiçekleri ile bitkinin görünümünde inanılmaz efektlere neden olur.

Bu bitki özellikle Avrupa kıtasında Amerika Birleşik Devletlerinde ve Japonya da güzelliği nedeniyle yetiştirilen ve özel olarak Açelya bahçeleri kurulan bir bitkidir. Açelya bu özelliğinden dolayı ülkemizde de botanik çiçeklerin ve ağaçların yetiştirilmesine merak duyanlar için oldukça cazip bir ağaç durumundadır.

Açelya Nasıl Yetiştirilir ve Hangi Tür Toprağı sever: Açelya bitkisi özellikleri itibarıyle çok kaliteli bir yapıya sahiptir. Ayrıca çok güzel bir ağaç türüdür. Peki Açelya nasıl yetiştirilir. Bu konuya kısaca değinmek istedik botanik meraklıları için. Açelya bitkisini evde yetiştirmek istiyenler için birkaç püf noktası verelim Açelya bitkisini güneşten uzak tutmak gerekir. Açelyanın toprak olarak fazla topraktan hoşlanmaz. Yaprak kısımlarına fıskıye şeklinde su verilmelidir.

Açelya faydaları nelerdir: Açelya bitkisinin özelliklerinden bahsettikten sonra açelya bitkisinin faydalarına değinelim Açelya bitkisi bitkisel tedavi yöntemleri şeklinde kullanıldığında ilk olarak kullanılması gereken özelliği kan dindirici olması gelir. Açelya bitkisinin diğer özellikleri arasında sindirim sistemi rahatsızlıklarına karşı onarıcı etkisi dikkat çeker. özellikle mide de oluşan ülser ve bu hastalığın başlangıç ve sonlarında görülen türevleri ile alakalı olarak hastalığın beraberinde gelen gastrit gibi durumlarla birlikte, yaralanma ve oluşan enfeksiyonlara, bir diğer müdahalesi olabileciği durum olan burun kısmında meydana gelebilecek kanama vakalarında kullanılabilir.

Yara olarak kullanılabileceğinden bir diğer rahatsızlık olan egzema hastalığına da faydası olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder