Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe

Acur bitkisinin doğasına hoşgeldiniz

Acur bitkisinin doğasına hoşgeldiniz:

Acur Nedir Özellikleri Nelerdir: birçok rahatsızlığa faydası olduğu kanıtlanan ve halkımız tarafından da sıkça tüketilen bu bitkinin özelliklerini editörlerimizin bakış açısıyla yeniden incelemeye aldık. Acur bitkisi Ülkemizde birkaç çeşidi olan bir bitkidir. Acur bitkisinin familyası kabakgillerdir. Kabakgillerin neredeyse her çeşidi ülkemizde rahatlıkla yetişir. Kabakgiller özellikleri itibarı ile su hücrelerini ihtiva eden çekirdeklere sahiptir. Bu nedenle hava sıcaklığı yüksek olan yerlerde yetişmeyi sever.

Sıcak bölgelerde yetişmesinin üretilme zamanı da yaz mevsimidir. Bu bölgelerde yaşayan insanlar yani sıcak iklim kuşağında yaşayan insanlar bu bitkinin özellikleri itibarı ile su ihtiva etmesi arasında bir ilişki kurulabilir. Bitki bulunduğu sıcak ortama adaptasyon yaparak bünyesinde su depolama yoluna gitmiştir. Bu özelliği yani bu adaptasyon yöntemini çöl gibi sıcak ortamlarda yaşamayı başarmış kaktüs gibi bitkilerde de görebilirsiniz. Kaktüs de sıcak bölge de yaşar ve bünyesinde bol miktarda su ihtiva eder. Topladığı su ile buna ilaveten çiçekleri ve meyveleri ile çöle hayat verir.

Acur bitkisi de sıcak alanlarda ihtiva ettiği bol miktardaki su hücreleri ile bu bölgedeki insanların susuzluk ihtiyacına cevap verir. Tip olarak salatalığı andıran ancak salatalıktan en olarak değil de boyca biraz daha uzun meyveler veren bir bitkidir Acur Bitkisi.

Acur Faydaları ve Kullanım Şekli: Acur Bitksinin meyveleri oldukça lezzetlidir. Birçok şekilde tüketilebilir. Örneğin güzel bir salata yapımında ya da cacık olarak kullanıldığında harika bir lezzet ortaya çıkar. Bazen de turşusu yapılarak değerlendirilir. Peki, Acur hangi rahatsızlıklara ya da hastalıklara karşı faydalıdır. Acur bitksinin en önemli faydasının vücuttaki su kaybını gidermek olduğunu yukarıda bahsedilen Acur Özellikleri isimli konu başlığından da gayet rahatlıkla anlayabilirsiniz.

Susuzluğa iyi gelmesinin yanında ihtiva ettiği su molekülerine sahip yapısı ile boşaltım sistemini harekete geçirir. Bilindiği üzere en iyi çözücü madde sudur. Bu minval üzere Acur vucudun temizlenmesine katkı sağlar. Boşaltım sistemindeki organların çalışmalarına rahat zemin hazırlar. Fenalık hissi olanlarda yani bayılma durumu yaşayabilecek durumda olanlar Acur koklayarak bu durumdan uzaklaşabilirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder