Sayfalar

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Şalgam Suyu Faydaları Nelerdir

Şalgam Suyunun özelllikleri: Şalgam suyu, turpgiller familyasından bir bitki olan şalgam bitkisi nden yapılan bir içecektir. Şalgam nasıl yapılır? Sağlıklı ve lezzetli bir içecek olan şalgam kırmızı havuçtan bulgur unuyla mayalandırılarak üretilmektedir. Şalgam, kırmızı havuç, su, tuz ve mayası kepekli bulgur şalgam suyunun içeriğidir. Acılı ve acısız türleri vardır. Şalgamın mayalanması sırasında içindeki kolesterol ve şeker sıfırlanır. A vitamini, B grubu vitaminler, C vitamini, magnezyum ve potasyum gibi mineraller içerir.

Şalgam Suyu Faydaları Nelerdir: Vitamin açısından zengin olduğu için hastalıklara yönelik koruma sağlar. Zindelik verir. İştah açıcı özelliği şalgam yararlarındandır.Stres gidericidir. Boğaz iltihabı için yararlıdır.Bağırsakları çalıştırıcı etkisiyle kabızlığı önler. Sindirimi kolaylaştırıcı özelliği şalgamın yararları arasındadır. Mide ağrıları için yararlıdır. Bağışıklığı güçlendirir. Gripe karşı korunma sağlar. Çinli bilim adamları şalgamın SARS hastalığına yönelik direnç oluşturduğunu belirtiyorlar. Vücudu toksinlerden temizleyici etkisi bir diğer şalgam faydası olarak belirtilebilir. Şalgam suyu alırken cam şişede olanlar tercih edilmeli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder