Sayfalar

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Ahmet Maranki bağırsak parazitleri bitkisel kür tarifleri

Ahmet Maranki bağırsak parazitleri bitkisel kür tarifleri: Bağırsak solucanlarını bir sınıflama yaparak tenyalar, yuvarlak solucanlar ve kıl kurtları olarak klasifize edebiliriz. Tenyalar uzunluk olarak 7 ila 8 metreye kadar uzayabilir, halk arasında şerit şeklinde ifade edilen tenyaların oluş nedeni çiğ et yada tam pişmeyen et tüketimidir. Bağırsaklarında tenya mevcut olan kişilerde bazı belirtilere rastlanır. Bunlar karın şişliği, bulantı ve iştahsızlık, anormal barsak çalışması, sinir sistemi bozukluğu belirtileri arasındadır.

bitkisel tariflerle barsak parazitleri nasıl yok edilir: 1 çorba kaşığı eğrelti otu 2 su bardağı kaynar suya konularak çay gibi demlendirilir.15 dakika ara ile aç karnına birer su bardağı içilir. 1 litre kaynar suya 1 yemek kaşığı kekik konularak 15 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Sabahları aç karnına 1 su bardağı.gün boyu toplam 4 bardak tüketilir. İnce rendelenmiş 200 gram havuç sabahları aç karnına yenilir.Öğleye kadar bir şey yenmez. Öğle ve akşam yemeklerinden 20 dakika önce 100 er gram daha yenir. 5-6 gün boyunca bu uygulamaya devam edilmelidir.

Yuvarlak solucanları bitkisel yöntemle yok etmek: Yuvarlak solucanlar uzunlukları tenalara nazaran daha kısadır. 10 ila 20 cm boya sahip olan yuvarlak solucanlar rastlanma vakalarında 3 ile 10 yaş arası çocuklar daha çoğunluktadır. Yuvarlak solucanların olduğu kişide görülen karın şişlliği, karın ağrısı, zayıflama gibi semptomlar görülür. Bitkisel tedavisi ise: 1 su bardağı kaynar suya 1 tatlı kaşığı papatya konulur. 10 dakika demlendirilip süzülür. Yemeklerden 1 saat önce günde 3-4 bardak içilir.

Bitkisel tarifle kıl kurtlarından kurtulun: Kıl kurtları tenya ve yuvarlak solucanlara göre oldukça kısa uzunluğa sahiptir. Bir kıl kurdunun boyu 3 ila 4 milimetre arasında değişir bu nedenle farkındalıkları oldukça zordur. Bir kişide kıl kurdu olduğu . Geceleri uykusuzluk, sinir bozukluğu, baş dönmesi ve apandist bölgesinde ağrılar gibi belirtilerden şüphelenilebilir. Bitkisel tarifi için ise; sabahları aç karnına 250 gram çilek yenilir, öğleye kadar başka bir şey yenmez ise faydası gelir. Bir müddet bu tarife devam etmek gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder