Sayfalar

20 Mayıs 2011 Cuma

akasma bitkisinin sağlık açısından faydaları

akasma bitkisinin sağlık açısından faydaları:

Akasma bitkisi özellikleri: Akasma bitkisi ana vatanı itibarı ile Anadolu olan ve bir çok rahatsızlığa karşı oldukça faydalı olabilen bir bitki çeşididir. Akasma bitkisinin hangi rahatsızlılara ve hastalıklara faydalı olacağı konusuna geçmeden önce Akasma bitkisini genel özellikleri ile inceleyelim. Akasma bitkisini botanik biliminde kullanılan ismi Clemalis rectadır. Akasma bitkisinin mensup olduğu aile itibarı ile Düğün çiçeğigiller ailesine mensupur.

Anadolunun bazı köşelerinde ise Fukara otu ya da Peçek olarak bilinebilir. Akasma bitkisinin bir kaç türü vardır. Akasma bitkisinin ortalama boyu 75 cm civarındadır. Akasma bitkisinin bir diğer özelliği ise bitkinin çok senelik bir bitki olması ve sarmaşık tarzında bir bitki olmasıdır. Akasma yetişmek için kendine özel alanlar seçer. Bu özel alanlar ovalar ve güneşin suyun bol olduğu alanlardır. Akasma ülkemizde kendine çok güzel bir yaşama alanı bulmuştur. Bu nedenle rahatlıkla yurdumuzun birçok alanında doğal olarak yetişir. Akasma yazın başında ve ortasında olmak üzere hasat edilebilir.

Akasma bitksinin kullanım şekli: Bu nedenle Akasma bitkisini mutlaka bir uzman kontrolünde kullanılması gerekir. Akasma bitkisinin zehirli olmasından dolayı bu bitkiyi çay şeklinde bir kür uygulayarak içemezsiniz. Akasma bitkisi zehirli olmasına rağmen birçok hastalığa karşı bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanılmasında herhangi bir sakınca yoktur.

Akasma bitkisi faydaları: Akasma bitkisi oldukça tesirli bir bitkidir. Akasma bitkisinin kullanım alanlarının başında genital rahatsızlıklar özellikle erkek genital hastalıkları için tedavi edici özellikler taşır. Bunların haricinde Akasma erkeklerde ve kadınlarda genital gücün artmasında katkı sağlar. Akasma bitkisi Anatominizin sağlam bir şekilde işleyişini bozacak zararlı mikroorganizmaların yok edilmesinde müthiş bir etki sağlayarak bir çok organizmayı yok etmede yardımcı olur.

Akasma bitkisinin faydaları saymakla bitmez. Akasma bitkisi bedeninizdeki iltihaplanma durumlarının önüne geçer. Diğer faydaları ise en önemli faydaları arasında sayılan erkeklerde oluşan bir çok genital bölge problemlerine örneğin kasıklarda oluşan kasık bezlerindeki şişmeler ve diğer rahatsızlıkların giderilmesinde faydalar sağlar.

Akasma bitkisi zararları: Akasma bitkisi mutlaka bir uzman tarafından danışılarak kullanılmadır. Zira akasma bitkisi aşırı derecede zehirli olabilen bir bitkidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder