Sayfalar

20 Mayıs 2011 Cuma

Ardıç katranı sabunun kelliğe faydaları

Ardıç ağacı genel özellikleri: Bitkiler aleminin bir üyesi olan ardıç bitkisi çamgiller ailesine mensup bir bitkidir bu özellikleri ile ardıç bulunduğu ailenin üyeleri gibi iğne yapraklı ve yapraklarını 4 mevsim saklı tutan bir bitkidir. Ardıç bitkisine ülkemizde özellikle güney Anadolu sıra dağlarında bol miktarda rastlanmaktadır.

Ardıçı sadece bir tür olarak adlandırmak doğru olmaz ardıç bir çok türün ortaka adı olarak betimlenen bir ağaçtır. Ardıç oldukça heybetlenebilen bir ağaç çeşididir. Çamgiller ailesinin diğer üyeleri gibi kendine has enfes kokusuyla ardıç kümelerinin oluşturduğu alanlarda inanılmaz bir koku fırtınası meydana gelir.

Ardıç ağacı çiçek açma durumu genellikle kış mevsinin sonları ile ilkbaharın ortalarında açar. Diğer çamgiller gibi bu da kozalak veren bir bitkidir. Kozalaklarının içi tohumlarla kaplıdır. Ardıç birçok yağ molekülleri ile organik oluşumlar içermektedir.

Ardıç Kullanım Şekli: Ardıç Biktisi diğer çamgiller familyasında bulunan bitki türleri gibi oldukça değerli bir bitkidir. Ardıç birçok sanayi dalında ham madde olarak kullanılmasının yanı sıra ilaç sektöründe ve şifalı bitkiler ile bitkisel tedavi olarak kullanılabilen oldukça yarayışlı bir bitkidir.

Ardıçın kozalaklarının içindeki çekirdekleri gıda sektöründe aroması ve tadı ile tercih edilen ürünler arasında yer alır. Bir diğer kullanım alanı ise yukarıda bahsedilen çamgiller familyasının güzel kokusuna sahip olan ardıç bitkisinin koku sanayisinde de tercih edilmesidir.

Ardıç ağacının anatomik faydaları: Ardıç bitkisinin bitkisel tedavi yöntemi olarak kullanıldığında hangi alanlarda faydaları olur? Ardıç bitkisinin bilinen faydaları arasında boşaltım sistemi sorunları, iştah problemi olanların iştahlarını kazanmaları, sindirim sistemi rahatsızlıklarında ve sindirim bölgelerinde oluşan gazların dışarı atılmasında yardımcı olabilir. Nefes darlığına faydalı gelebilir. Ardıç Bitkisinin diğer faydaları arasında hazma faydası vardır. Ardıç kozalaklarının adet düzensizliklerine faydaları kozalaklardan hazırlanan kürler ile faydaları olacaktır.

Ardıç kullanım zararları: Böbreklerinde sorun olanlar ve hamileler ardıç tüketmemelidir.

ardıç katranı sabunu özellikleri: ardıç katranı ardıç ağacından çıkarılan ardıç katranı yağından elde edilen bir sabundur. Başta kellik olmak üzere birçok faydası vardır.

Ardıç katranı sabunun kelliğe faydaları: Ardıç katranından çıkarılan yağ ile yapılan bu sabun başta kellik, egzama, saçkıran, uyuz, sedef hastalığına karşı oldukça faydalıdır. Ardıç katranı saçlara nufuz ederek saçta kepek oluşumunu engeller. Saçlardaki dökülmeyi durdurur. Egzama ve ciltte oluşan diğer hastalıklara karşı olarak mantar ve diğer zararlı organizmalara karşı etki ederek bu rahatsızlıkları ortadan kaldırır. Ardıç katranın ayrıca afrodizyak özelliğide vardır.

Ardıç katranı sabunu nasıl kullanılır: ardıç katranı banyo yaparken kullanılır. Banyo suyu buhar aracılığıyla , masaj yaparak kullanılabilir.

Ardıç Katranı sabunu zararları: Ardıç katranı sabununu böbrek rahatsızlığı olanlar ve gebe kadınlar kullanmamalıdır. Aşırı yoğun kıvamdaki ardıç katranı sabunu teninde tahrişe neden olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder