Sayfalar

20 Mayıs 2011 Cuma

Armut anatomik Faydaları

Armut genel Özellikleri: Armut birçok çeşidi bulunan ve oldukça lezzetli bir meyvedir. Ülkemiz Armut çeşitliliği konusunda oldukça şanslıdır. Armut çiçekleri oldukça güzel bir görünüm sağlar. Armut Ağaçları çiçek açtığı zaman tıpkı dallarına sanki kar yağmış gibi bembeyaz olur. Armut familya olarak gülgiller ailesine mensup bir bitkidir

Armut anatomik Faydaları: Armut meyvesini sevmeyen yoktur herhalde. Armut birçok faydasının yanında dikkat edilmesi gereken en önemli faydası böbrek rahatsızlıklarına karşı inanılmaz etkileridir. Armut boşaltım sistemi ve boşaltım sisteminde yer alan dokulara karşı çok yarayışlıdır. Diğer faydaları arasında tansiyonu yüksek olan kişilerde tansiyonu düşürücü etki yapar. gebe kadınlar için armut oldukça faydalıdır.

Armut nasıl kullanılmalı: Armut yemeklerden önce yenmesi daha doğrudur. Çekirdekleri ile tüketin. Böylece bağırsak kurtlarını dökülmesi mümkün olabilir. Armut haşlanarak, kurutularak tüketilebilir. Ayrıca Armut Suyu içilerekde kullanılabilir.

Armut Zararları: Armut zararı olarak tansiyon düşürücü özelliği nedeni ile tansiyonu düşük olan bireyler kullanmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder