Sayfalar

17 Mayıs 2011 Salı

ömer coşkun zerdeçal faydaları

ömer coşkun zerdeçal: Yöresel olarak değişen Zerdeçap, Zerdeçöp, Hindsafranı, Kurkuma, Curcuma longa, Turmeric, Curcuma isimleri ile bilinen zencefilgiller familyasından dikine yükselen, çok yıllık bir bitkidir. Anavatanı Doğu Hindistan olan Zerdeçal yurdumuzda yetiştirilmez. Fümeler, turşular, zerde ve bazı keklerde kullanılır.

Yumurtalı yemeklerde de kullanılmaktadır. Çorbalara ilave edilir ve safranın kullanıldığı her yerde kullanılabilir. Bir miktar margarini erittikten sonra içine zerdeçal ekleyerek sebzeler, makarna ve patatesin üzerine dökerek bir sos elde edebilirsiniz. Aynı zamanda, Zerdeçal ipek kumaşlar ve ince derilerin boyanmasında ve kına yakmada da renklendirici olarak kullanılmaktadır.Bitkinin, kökleri sökülerek çıkarılır, yıkanır, 30-45 dakika haşlandıktan sonra güneşte kurutulur. Zerdeçalın aktif maddesi curcumidir. Aynı zaman da bitki antienflamatuar ve antioksidan etkilere sahiptir.

ömer coşkun zerdeçal faydaları: Solunum yolu enfeksiyonlarında (üst solunum yolu enfeksiyonu, astım, bronşit, sinüzit) yaygın olarak kullanılan bir halk ilacıdır. Sinirleri uyarır.Vücutta biriken zehirli maddeleri atar. Nekahat devresini kısaltır.Verem gibi hastalıklarda faydalıdır. Herbalist Doktor Ömer Coşkun Zerdeçal bitkisinin çok faydalı olduğunu kanser tedavisinde bile çok etkili olacağını söyledi.

Pekçok hastalık için kullanılabilecek zerdeçalin sofranızdan eksik etmeyin dedi. Çorbalara katılarak tüketilebileceğini, insan vücudu için koruyucu bir şifalı bitki olduğunu vurguladı. Ayrıca çay olarak da tüketilebileceğini, 1 bardak sıcak suya 1 tatlı kaşığı zerdeçal eklenip 10 dakika demlenir ve içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder